Teremtő meditáció – nem csak Tízmilliószoros napra

Azonban azt vettem észre, hogy nagyon kevesen tudják, hogy mi is pontosan a tízmilliószoros nap. Így aztán itt most kicsit részletesebben is kifejteném, mindamellett a cikk végén megtalálható a YouTube csatornámon közzétett Tízmilliószoros napi, általam vezetett Teremtő meditáció elérhetősége és a pdf verzió is.

A Tízmilliószoros napok a tibeti buddhista naptárban a nagy Buddha napok. Ezek mind Buddha egy-egy életeseményének ünneplését jelentik.

Buddha, azaz jelentése nyomán a megvilágosodott tanító, Gautama Sziddhártha herceg volt, aki hercegségét sutba dobva vándornak állt, majd rengeteg megpróbáltatás után elérte a megvilágosodott állapotot.

Ezeken a napokon mindenki természetesen igyekszik még a szokásosnál is pozitívabban cselekedni és gondolkodni, hiszen ezen a napon minden energia tízmilliószorosan felerősödik.

A pozitív gondolkodás önmagában nagyon nehéz és megvannak a maga önbecsapó félrevezetései, így én mindig azt mondom: légy a boldog önmagad ezen a napon.

Használd ezt a napot is arra, hogy megismerd önmagadat és a benned rejlő szépet és boldogságot, ha pedig már túl vagy ezen, akkor tükrözd, add a világnak ezt a sok jót. Igyekezz minden nap erre törekedni és akkor nem lesz a tízmilliószoros nap egy bazi nagy kihívás.

  1. Az év első Tízmilliószoros napja a Csodák ünnepe vagy másik nevén a Vajmécsesek ünnepe. Az első holdhónap 15. napja.

Ezen a napon arról a csodasorozatról emlékeznek meg Buddha hívei, amikor is 15 napon át csodákat tett tanítójuk, azért, hogy bizonyítsa jövendő tanítványainak, hogy hihetnek tanításaiban.

Ezen a napon hívei jakvajból készült gyertyákat égetnek virág, madár vagy fa alakú lámpásokban, hogy megemlékezzenek tanítójuk csodáiról.

Buddha egyébként sok csodát tett, személyes kedvencem, mikor lábai alatt lótuszvirágok teremtek. Egy leírás szerint már születése után, más jegyzetekben megvilágosodása után történt.

Időpontjai:

2019.02.19.

2020.03.09

2021.02.27

 

  1. A születés, a megvilágosodás és a halál ünnepe, az év második tízmilliószoros napja. A negyedik holdhónap 15. napja.

Bodhgaya városában Sziddhártha elérte a megvilágosodást e napon. Így egyszerre született azon a napon, megvilágosodott s ezzel lépett be a Nirvánába, azaz halt is meg földi felfogásunk szerint. Ez a születésnap a legfontosabb ünnepük a buddhistáknak. Buddha ekkor 35 éves volt.

Időpontjai:

2019.05.18

2020.06.05

2021.05.26

 

  1. Az imakerék ünnepe, a hatodik holdhónap negyedik napjával lesz az év harmadik tízmilliószoros napja. Ez Buddha első tanítását ünnepli, mely pontosan hét héttel megvilágosodása után történt. A szankszrit úgy mondja a tanítást: Dharma. Ez az a nap, amikor Buddha először forgatta meg a dharma kerekét. Első tanítása pedig a Négy Nemes Igazság volt.

Időpontjai:

2019.07.06

2020.07.24

2021.07.14

 

  1. A Mennybemenetel napja és Buddha alászállásának napja. A kilencedik holdhónap 22 napja.

Nem véletlen, hogy első hivatalos könyvbemutatómat erre a napra tettem. Buddha úgy vélte, ő sem nem ember, sem nem Isten. Mielőtt megvilágosodott ember volt, mert ezt az állapotot csakis emberi formában lehet elérni, de utána már más lett. Buddha e napon ment fel Indra istenség mennyországába, ahol édesanyja is újraszületett és 3 hónapon át tanította az Isteneket. Hívei kérésére azonban visszatért és folytatta a tanítást.

Számomra is a tanítás és a tanulás a legfontosabb, épp ezért tartok rendhagyó könyvbemutatókat és ezért ez a legjobb nap egy olyan teremtés bemutatására, mely saját tudásomat adja tovább.

Időpontjai:

2019.11.18

2020.11.07

2021.10.27

 

Mit is tegyél ezeken a napokon?

Kérve kérlek, ne gondolkodj!

Ne akarj pozitív lenni, ne erőszakold meg a lelkedet, szívedet, agyadat, hanem egyszerűen csak élj!

 

Szemeiddel keresd,

kezeiddel alkosd,

szavaiddal teremtsd

és sose felejtsd hol találod

a szépet:

önmagadban!

 

Ma csak befelé figyelj, találj békét, harmóniát, kedvességet és boldogságot! 🙂

Köszönöm, hogy elolvastad! Hálám jeléül fogadd a meditációmat (nem csak tízmilliószoros napra):

Teremtő meditáció a YouTube-on

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s